Promovare Online – Abordari de succes in 2019

promovare online

promovare online


O campanie eficienta de marketing și publicitate poate servi nevoilor oricarei afaceri si poate spori cererea pentru produsul sau serviciul oferit de aceasta.

In 2019 marketing-ul online are cel mai puternic impact asupra consumatorilor. Se adreseaza atat companiilor deja dezvoltate care doresc sa se mentina in topuri, cat si afacerilor  aflate la inceput, care incearca sa intre pe piata si sa isi creeze propriul brand.

Social media  si usurinta de a crea sau consuma continut digital au facut ca internetul sa fie locul ideal pentru a comercializa publicul online. In acest articol, vom analiza doua metode de succes pentru o promovare online de care antreprenorii pot profita in 2019.

Influencer VS Companie Marketing Online

Care este cea mai eficienta alegere?

Depinde de multi factori, cum ar fi: tipul de publicitate, media de varsta a consumatorilor carora va adresati, va doriti rezultate imediate pe termen scurt sau va doriti pe langa toate acestea sa implementati strategii de marketing pe termen lung care sa va sustina afacerea.

Ambele aduc rezultate foarte bune, insa diferentele majore de care trebuie sa tineti cont sunt urmatoarele:

 • Un Influencer va poate promova doar pe retelele de socializare bazandu-se pe notorietatea lui si adresandu-se publicului lui.
 • Promovarea prin intermediul unei companii de marketing online va aduce in fata publicului care este cu adevarat relevant pentru tipul dumneavoastra de afacere, atat pe social media cat si pe Google, folosind alte metode de promovare online, cum ar fi optimizarea SEO sau promovarea prin Google Ads.

influencer

Promovare online cu ajutorul unui Influencer

Acest tip de promovare s-a bucurat de o crestere majora in ultimii doi ani.

Alegerea unui influencer potrivit pentru produsul sau serviciul oferit de afacerea dumneavoastra este cea mai importanta etapa. Pentru a nu da gres, va prezentam cativa pasi de care trebuie sa tineti cont atunci cand incepeti o campanie de promovare online pe social media:

 1. Faceti o lista cu top 5 cei mai cunoscuti influenceri din Romania
 2. Urmariti-i pentru o perioada de timp pentru a observa daca tipul de promovare online pe care o fac, platformele de social media  si publicul caruia i se adreseaza se afla in concordanta cu interesele dumneavoastra.
 3. Continutul video are un succes din ce in ce mai mare, asadar daca respectivul influencer pe care l-ati ales creeaza si promoveaza genul acesta de continut sansele de reusita cresc.
 4. Instagram este platforma care se afla in continua ascensiune pe acest plan, un factor cu impact pozitiv major fiind conceptul Instagram-Story care faciliteaza crearea de continut video live.

marketing online

Promovare online prin intermediul Companiilor de Marketing Online

O companie de marketing online va poate oferi o gama completa de servicii care sa va sustina si sa va promoveze  afacerea pe termen lung.

Beneficiile principale:

 1. Crearea unui brand puternic
 2. Creare continut de calitate: postari, grafica, texte, de catre specialisti in marketing online
 3. Promovare platita pe social media
 4. Promovare platita pe Google
 5. Optimizare SEO pentru website-ul dumneavoastra
 6. Creare articole SEO pentru website-ul dumneavoastra
 7. Consultanta si sugestii privind bugetul si strategiile de promovare pe termen scurt si lung, atat pentru social media cat si pentru Google, oferite de specialist in marketing online
 8. Email marketing
 9. Administrare website si conturi de social media
 10. Acces la statisticile privind campaniile de social media si Google Ads

Asa cum am mentionat mai sus, ambele pot avea un impact pozitiv major asupra afacerilor si se bucura de un real success in 2019.

Specialistii considera ca o campanie de promovare online prin intermediul unui influencer este mai precisa daca publicul lui concide cu publicul tinta al antreprenorului, pe cand companiile de marketing online ofera publicului incredere in afacerea antreprenorului prin crearea de continut de calitate si construieste implicit un brand.

Care credeti ca este cea mai avantajoasa alegere? Ati apelat pana acum la aceste metode de promovare? Lasati-ne in comentarii parerile pro si contra si povestiti-ne experientele legate de tipul de promovare online pe care le-ati avut.

Social Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *