SEO: Cum ajungi pe prima pagina a cautarilor Google


Probabil ai mai auzit de Optimizarea SEO. Daca nu, o sa vezi sigur aceasta abreviere prin diversele oferte ale agentiilor de publicitate. Ce nu o sa vezi foarte des, si vom incerca in acest articol, este o explicatie pertinenta a acestui tip de serviciu specializat, motivele necesitatii lui precum si beneficiile pe care le poate aduce.

Si chiar daca esti deja familiarizat cu termenul de optimizare SEO, iti propunem sa citesti urmatoarele randuri pentru a afla mai multe despre cum poate fi benefic pentru afacerea ta.

 

Ce este Optimizarea SEO?

SEO se traduce in „optimizare pentru motoare de cautare.”

Explicat practic, SEO este procesul de a obtine trafic catre website-ul tau de la motoare de cautare pecum Google, Yahoo sau Bing, prin afisarea website-ului in pagina de rezultate a cautarii.

La o cautare obisnuita utilizand Google, rezultatele cautarii sunt afisate si ordonate in functie de ceea ce motorul de cautare considera cel mai relevant pentru utilizatori.

SEO este un proces de crestere a vizibilitatii website-urilor in cadrul paginilor de rezultate ale cautarii (Google), favorizand website-ul propriu in ordonarea listei facute de motorul de cautare.

 

De ce avem nevoie de Optimizarea SEO?

Am putea scrie o intreaga carte (unii chiar au facut asta) despre necesitatea SEO, dar consideram ca, in acest caz, cifrele va pot da o imagine mai clara iar concluzia o puteti trage singuri.

Astfel, am colectat cateva date statistice publicate in diverse studii, care va pot da o imagine despre comportamentul utilizatorului de internet.

93% din utilizatorii de internet au un motor de cautare ca pagina de deschidere a browser-ului.
80 % din utilizatori acceseaza doar website-urile din prima pagina de cautare Google.
55% din utilizatori dau click pe primele trei rezultate din pagina de cautare Google.
300% mai mult trafic catre website-uri provine din utilizarea unui motor de cautare decat din retelele de socializare (Facebook, Twitter, Instagram etc.)

 

Cum va poate ajuta Optimizarea SEO?

Poate ati concluzionat deja importanta aparitiei website-ului propriu printre primele rezultate ale unei cautari Google sau a altui motor de cautare.

Fie ca este vorba de un website de prezentare sau un magazine online, beneficiile SEO sunt multiple. Am ales sa ne concentram pe cele mai importante 6 beneficii pentru a va ajuta sa intelegeti ce asteptari puteti avea in urma implementarii acestui tip de serviciu.

1.Cresterea numarului de vizitatori – Implementarea de servicii SEO creste semnificativ numarul de vizitatori pentru site-ul tau ca urmare a afisarii acestuia in primele rezultate ale cautarii motorului de cautare (Google).

2.Cresterea vanzarilor – Optimizarea SEO este una dintre cele mai eficiente strategii de promovare deoarece se adreseaza utilizatorilor care cauta in mod activ produse si servicii. Daca utilizatorul este in cautarea unui produs sau serviciu, exista o buna sansa ca acesta sa vrea sa-l cumpere. Astfel, sansele de vanzare cresc odata cu numarul de vizitatori obtinuti astfel.

3.Vizitatori direct interesati – Utilizand cuvinte cheie atent selectate, Optimizarea SEO va ajuta sa atrageti vizitatori direct interesati de produsele sau serviciile pe care le oferiti. In cazul in care acestia cauta informatii online utilizand cuvintele cheie selectate si integrate in arhitectura website-ului tau, sansele ca website-ul sa fie afisat in primele rezultate cresc substantial.

4.Recunoasterea marcii – Afisarile repetate ale website-ului tau in paginile de rezultate ale motoarelor de cautare se va traduce intr-o mai mare expunere a brandului, utilizatorii asociand brand-ul cu produsele si serviciile pe care le oferiti.

5.Incredere sporita – Afisarea website-ului pe primele pozitii ale rezultatelor cautarii va crea un anumit grad de incredere, deoarece companiile afisate pe prima pagina sunt, in general, percepute ca fiind companiile de top din acel domeniu.

6.Posibilitatea monitorizarii investitiei – Spre deosebire de alte metode de promovare, OptimizareaSEO ofera rezultate ce pot fi urmarite si cuantificate in cifre. Rezultatele SEO pot fi monitorizate periodic, oferind o imagine de ansamblu asupra beneficiilor direct obtinute din implementarea acestui serviciu.

 

Cum se realizeaza Optimizarea SEO?

Din punct de vedere tehnic, Optimizarea SEO are doua directii de actiune. Prima, On-Page SEO se concentreaza asupra arhitecturii website-ului, precum optimizarea codului, relevanta continutului etc. A doua directie de actiune, Off-Page SEO, reprezinta un set de activitati continue ce ajuta la sporirea vizibilitatii website-urilor pentru motoarele de cautare. Aici putem enumera crearea pentru website a unei sectiuni blog, postarea de articole, inscrierea in directoare web, inscrirea si postarea pe retelele de socializare etc.

 

Cat dureaza implementarea Optimizarii SEO?

Optimizarea SEO este un proces de durata, cu beneficii pe termen mediu si lung. Procesul de implementare poate varia in functie de gradul de complexitate si nivelul rezultatelor dorite. Primele rezultate vor aparea dupa prima luna, crescand gradual clasarea website-ului, si obtinand o pozitie relativ stabila in cautari dupa un minim 3 – 4 luni de campanie.

Android & iOSGoogleOptimizare SEOSocial MediaWeb Design

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *