INFO: Cum te feresti de atacurile cibernetice de Black Friday


Fata de campaniile de Black Friday organizate in alte tari, ofertele derulate in Romania pe toata durata anului calendaristic fac ca riscul la care se expun utilizatorii prin tentative de phishing sa fie constant. In acest context, folosirea unei solutii de securitate poate face diferenta intre accesarea unor site-uri periculoase care colecteaza parole sau date de pe card si navigarea in siguranta.

 

Cum te feresti de atacurile cibernetice de black friday? Urmati pasi de mai jos:

1. Identificati si ignorati mesajele de phishing. Escrocii folosesc cupoane de reduceri pentru a ademeni utilizatorii mai putin vigilenti. Acestia atrag utilizatorii cu pagini de shopping false si ii pacalesc sa divulge detalii de card in schimbul unor produse care nu vor ajunge niciodata la ei.

2. Nu cumparati produse promovate prin e-mail-uri nesolicitate. Verificati legitimitatea unui magazin online pe forumuri, printr-o simpla cautare in motoarele de cautare. Invatati din experienta altora.

3. Alegeti doar magazine online cu certificate SSL astfel incat sa le puteti confirma identitatea. O adresa ce incepe cu HTTPS si un lacatel indica faptul ca sunteti pe o pagina securizata, dar magazinele online respectabile furnizeaza si informatii legate de identitate impreuna cu certificatul SSL.

4. Nu divulgati codul PIN in locul codului CVV (Card Verification Value). Acesta din urma este un numar de trei cifre scris pe spatele cardului de credit sau de debit. Majoritatea comerciantilor online il solicita pentru a fi siguri ca cel care face tranzactia este posesorul real al cardului.

5. Faceti o scanare completa a sistemului inainte de a initia o plata si asigurati-va ca este 100% sigur.

6. Cand tranzactia este finalizata si primiti in continuare mesaje de la departamentul de relatii cu clientii al magazinului online, cereti informatii in plus in legatura cu masurile de securitate suplimentare solicitate de comerciant.

7. Folositi conexiunea de date mobile a telefonului sau tabletei pentru a face achizitii online. Evitati sa faceti cumparaturi conectati la o retea wireless publica ce poate fi interceptata. Daca e neaparat necesar sa faceti asta, folositi o solutie de plata dedicata, pentru a va conecta in siguranta la contul bancar sau pe site-uri de plati online.

8. Pe cat posibil, faceti cumparaturi online de acasa. Este riscant sa cumparati in timp ce sunteti la serviciu, la biblioteca, intr-o cafenea, in laboratorul scolii unde computerele pot fi folosite de alte persoane. Aceste sisteme pot fi monitorizate prin mecanisme de supraveghere.

9. Asigurati-va ca folositi o solutie de securitate care blocheaza si reclamele periculoase. Mentineti-va intotdeauna browser-ul si solutia de securitate actualizate. Troienii bancari si virusii cu componenta de rootkit sunt amenintari in crestere. Acestia fura informatii bancare, monitorizeaza tranzactiile sau se autentifica in conturile bancare in timp ce stau ascunse in sistem.

10. Verificati-va regulat conturile in special inainte si dupa tranzactiile online, pentru a fi siguri ca totul este in regula.

Android & iOSe-CommerceGoogleOptimizare SEOSocial MediaWeb Design

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *